Sevdiğini Paylaş ve Münazara Etkinlikleri Öğrencileri Bir Araya Getirdi!

Osmanlı Ortaokulu'nda Dönem Sonu Faaliyet Haftası: 'Sevdiğini Paylaş' ve 'Münazara' Etkinliği Öğrencileri Bir Araya Getirdi!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası," Osmanlı Ortaokulu'nda 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen bir dizi etkinliği içermektedir. Bu hafta, öğrencilere hem keyifli hem de öğretici bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır.

Etkinlikler arasında münazara etkinliği, öğrencilerin iletişim, argüman geliştirme ve takım çalışması becerilerini artırmayı hedeflemektedir. Bu sayede öğrencilere sözlü ifade yetenekleri kazandırılarak düşüncelerini etkili bir şekilde ifade etmeleri ve karşı argümanlara karşı savunma becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.

Aynı hafta içinde düzenlenen Sevdiğini Paylaş etkinliği, öğrencilere sevgi, dayanışma ve paylaşma değerlerini pekiştirme amacını taşımaktadır. Öğrenciler, bu etkinlik kapsamında en sevdikleri eşyalarını sınıf arkadaşlarıyla paylaşma fırsatı bulmaktadırlar. Bu pratik, duygusal bağların güçlenmesine, empati geliştirmeye ve öğrencilerin birbirlerini daha yakından tanımalarına olanak tanımaktadır. Sevdiğini Paylaş etkinliği, öğrencilerin değerli olma duygusunu güçlendirirken birlikte yaşama ve paylaşma kültürünü destekleyerek sosyal becerilerin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Bu tür faaliyetler, Osmanlı Ortaokulu'nun öğrencilerinin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal yönden sağlıklı bir gelişim göstermelerini desteklemektedir. Hem ''Münazara'' etkinliği hem de "Sevdiğini Paylaş" etkinliği, öğrencilere önemli beceriler kazandırmakta ve okul ortamında olumlu bir atmosfer oluşturmaktadır.

İşte o anlar!

23.01.2024 76